Sumbering

Sumbering

Tegese Gemi Sumbering Sugih

Daftar Isi

1. Tegese Gemi Sumbering Sugih


Jawaban:

gemi yegese seneng nabung,ora boros,setitik terasa teliti


2. 2. Sregep sumbering pintertegese


tegese rajin belajar supaya pintar

3. sebutno sumbering crito wayang gedog​


Jawaban:

Wayang Gedog utawa Wayang Panji minangka wayang sing nggunakake crita saka serat Panji. Dalang iki bisa uga wis ana wiwit jaman Majapahit. Wujude wayang meh padha karo wayang purwa. Paraga satriya mesthi nganggo teke lan keran.

Penjelasan:

maaf kalo salah


4. Wayang kang sumbering crita ana Negara Cina diarani wayang​.


Jawaban:

Wayang Potehi

Penjelasan:

Wayang potehi: wayang digawe nganggo seng baja bagian ngisor utawa dasar sikil diwenehi magnet supaya bisa mlaku ing dhuwur panggung saka lembaran kaca. Wayang niki uga diarani wayang Cina amarga critane njupuk saka tokoh-tokoh China.

maaf kalau salah


5. Urutan sing pungkasan kanggo nulispawarta yaiku ....a. golek narasumberb. nyusun data dadi pawartac. nulis sumbering pawartad. menehi irah-irahan​


Jawaban:

a golek Narasumber

Penjelasan:

maat kalau salah


6. sumbering carta saka ramayana lan mahabarata kanthi basa jawa kuna ana ing jaman​


Jaman Jayabaya / Jaman Raja Jayabaya


7. wosing crita kang dadi sumbering crita arane A.tema. B.amanat C.alur D. sudut pandang ​


Jawaban:

c.alur

Penjelasan:

alur adalah jalanya cerita karena itu lah jawabannya C karena sumber sebuah cerita adalah alur


8. 5. Wayang saka lan sumbering crita ana Nagara Tiongkok. 6. Cacahe kanda ing sajrone epos Ramayana. 7. Kanda kang ngandharake lakon Kidang Kencana. 8. Kanda kang nyritakake Rama ketemu karo raja kethek kang aran Sugriwa 9. Crita wayang Bima kajupuk saka epos. 10. Epos sumbering Crita Rama lan Sinta. . ​


Jawaban:

5.titi

6.7

7.aranyakanda

8.kiskindhakanda

9.mahabharata

Jawaban:

teranselet

5. Boneka dari dan sumber cerita adalah Cina.

6. Jumlah kanda dalam epos Ramayana. 7. Kanda yang menceritakan lakon Kidang Kencana.

8. Kanda menceritakan kisah Rama bertemu dengan raja kera bernama Sugriva

9. Kisah wayang Bima didapat dari epos.

10. Sumber epik Kisah Rama dan Sinta. . kami


9. jinise wayang Kang asal Lan sumbering cerita saka Tiongkok yaitu​


Jawaban:

wayang potehi wayang digawe nganggo

seng baja bagian ngisor utawa dasar sikil di wenehi magnet supaya bisa mlaku ing duwur panggung saka lembaran saka kaca. wayang niki diarani wayang cina amarga critane njupuk saka tokoh tokoh china.

maaf kalo salah

follow akun brainly ku sama subscribe channel ku namanya maya unyu makasih kalo uda


10. Lakon wayang utawa teks carita wayang kang kagelar kanthi njupuk sumbering carita saka tanah indu, kasebut jinis wayang


Jawaban:

Wayang beber lan panji

maaf kalau salah

Penjelasan:


11. kedadeyan wiwitan kang dadi sumbering masalah kanggo para tokohe, uga bisa diarani​


Jawaban: panjlentrehe kedadeyane ( compication)

Maaf kalo salah:)


12. Lakon wayang Utawa teks cerita wayang kang kagelar kanthi njupuk sumbering Carita saka tanah indu kesebut jinis wayang​


Jawaban:

Wayang purwa

Penjelasan:


13. wayang seng njupuk sumbering carita saka tanah indu


majabharata,ramayana,lan liya-liyane

14. Sumbering crita wayang kajupuk saka Mahabarata lan​


Mahabarata kan Ramayana

Jawaban:

ramayana,

Penjelasan:

ma'af kalau salah


15. saka ngendi lumrahe sumbering crita wayang kajukuk​


Jawaban:

saka wali wali sing ono ing kutha ne awake dhewe dhewe

Penjelasan:

maaf kalo salah,semoga membantu:(


16. wayang Suluh sumbering crita Saka​


saka permasalahan sedina-dina sing ana ing keluarga, masyarakat lan kehidupan masyarakat desa, sederhana banget cocok karo keadaan masyarakat wektu iku.


17. Tulisna telu bae sumbering crita wayang gedog!​


Jawaban:

dari cerita Panji / Ramayana/ Mahabarata

Penjelasan:


18. ngisor iki Kang kelebu sumbering cerita wayang golek kejaba​


Jawaban:

untung Suropati

Penjelasan:maaf jika salah


19. sumbering crita wayang kuwi asale saka negara manca yaiku ..a. malaysiab. indiac. arabd. thailand​


Jawaban:

b. india,maaf kalau salah

Jawaban:

b.india

Penjelasan:

budaya pewayangan masuk ke Nusantara dengan dikenalnya agama Hindu dan Budha.

#back to school 2019


20. Wayang kang sumbering crito ono negoro cino diarani wayang.


Jawaban:

Wayang kang sumbering crito ono negoro cino diarani Wayang titi

Penjelasan:

Wayang titi yaiku wayang saka lan submering crita ana nagara cina. Wayang iki bisa ditingali ana tanggapan ing kampung Cina utawa klenteng


21. Andharna paugerane tembang ing dhuwur!Wangsulan:Kenapa sumbering dongeng ora ana kang ngerti? Jlentrehnotolong bantu jawab dengan benar✔✔✔​


Dongeng yaiku crita khayalan utawa crita sing sejatine ora kedadeyan. Dongeng biasane duwe sipat sing nyenengake lan ngemot nilai pendhidhikan. Dongeng minangka crita sing dikarang lan dicritakake maneh dening masarakat. Crita kasebut bisa digawe amarga inspirasi saka prastawa.


22. 7. Lampu kang dadi sumberingsorot gedhe ing panggungdiarani ....*a. footlightO O Ob. spotlightc. floodlightd. borderlight​


Jawaban:

Penjelasan:

spotlight


23. paraga Kang Dadi sumbering cerita diarani​


Jawaban:

paraga utama

Penjelasan:

maaf kalo salah


24. 6. Jlentrehna babagan sumbering crita wayang gedog! Wangsulan​


Jawaban:

6. Jelaskan sumber cerita wayang gedog! Jawaban

Penjelasan:

jadikan jawaban tercerdas


25. ing ngisor iki Kang ora kalebu sumbering cerita wayang golek yaiku.. A.untung Suropati B.trunajaya C.batavia D.damarwulan


Jawaban:

(A) untung Suropati

maaf klo salah^^


26. 5. Jlentrehna babagan sumbering crita wayang golek! Wangsulan: Logiyatan maca bisa diarani maca cepet?​


Jawaban:

5. Jelaskan sumber cerita wayang golek! Jawaban: Membaca Logiyatan bisa disebut membaca cepat?

Penjelasan:

jadikan jawaban tercerdas ya!!!


27. Wayang kang sumbering saka sejarah kayata Untung Surapati kasebut wayang ..​


Jawaban:

wayang golek

Penjelasan:

kien dudu maksude?

1. Wayang Purwa (Wayang Kulit) digawe saka kulit sapi sing wis dioleh, ditatah banjur disungging, critane saka Mahabarata lan Ramayana.

2. Wayang wong: crita wayang kulit kang dipragakake wong (manungsa).

3. Wayang golek: digawe saka kayu dientha (dibentuk) kaya manungsa ing tokoh wayang wong wong. Tuladha: Bima, Bawor, Semar

4. Wayang Menak: wayang dibentuk cengkorongane padha wayang golek, digawe saka kayu, teras dilukis. Critane nggambarake tokoh-tokoh islam ing tanah Jawa

5. Wayang Wahyu: digawe saka kulit meh padha karo wayang kulit kang nyritakake tokoh-tokoh perkembangan agama Kristen. Wujud blegere digawe kaya tokoh-tokoh manungsa. Tuladha: herodes, mathius.

6. Wayang Potehi: wayang digawe nganggo seng baja bagian ngisor utawa dasar sikil diwenehi magnet supaya bisa mlaku ing dhuwur panggung saka lembaran kaca. Wayang niki uga diarani wayang Cina amarga critane njupuk saka tokoh-tokoh China.

7. Wayang Beber: wayang sing critane digambar/dilukis ing kain amba sing wujude geber utawa tonil. Yen pentas utawa pagelaran nggelar geber sing saben kain isine siji crita. Tuladha: crita Jaka Tarub, Raden Panji lsp

8. Wayang Suluh: wayang kanggo sesuluh/penerangan sing nggelar tokoh-tokoh sing kudu dimangerteni masyarakat.

9. Wayang Thengul: wujude meh padha wayang golek, bedane sing dadi tokoh iku

tokoh masyarakat sing lagi nyekel kekuasaan, tuladhane tokoh lurah, kyai, pak carik lsp.

10. Wayang Klithik: wayang ukiran wayang sing nggambarake tokoh-tokoh wayang njupuk saka crita Mahabarata lan Ramayana. Ukiran wayang iki diwadhahi kothak yen pentas wayang sakothak digawa lan dipindhah-pindhah kaya ngamen uga nggawa gamelan nanging maksimal 5 instrumen bae.


28. tolong bantu jawab dikumpulkan bsk . bh.jawa1.apa gunane cerita wayang kanggo Uripe manungsa 2.Sebutna 3 Bae sumbering cerita wayang golek 3.sebutna sumbering cerita wayang gedog​


1. Gunane crita wayang kanggo “Urip Manungsa” yaiku kanggo ngandharake nilai-nilai moral, tata krama, lan filosofi sajrone uripe manungsa. Crita wayang kanggo nyorot piwulang lan pamulangan.

2. Sumber crita wayang ana telu yaiku:

- "Mahabharata": Salah sawijining wiracarita India sing nyinaoni kepinginan lan urip samodra.

- “Ramayana”: Cariyosipun Prabu Rama, ingkang nyariyosaken cariyos Ramayana saha asal-usulipun Jawa Barat.

- "Panji": Crita romantis sing nggawe gelombang pungkasan ilang.

3. Sumber crita wayang ana ing “Serat Menak” utawa “Panji Wuluh”


29. Jlentrehna apa kang kasebut dadi sumbering crita


Jawaban:

sumber cerito kawujud saking permasalahan kang ana ing njero cerita trsb

maaf kalau salah


30. 7. Prastawa kang arang tinemu utamane bisa dadi sumbering pawarta kang narik a. kawigaten b. wos c. irah-irahan d pawarta​


Prastawa kang arang tinemu utamane bisa dadi sumbering pawarta kang narik A. Kawigaten

Pembahasan:

Artinya: Peristiwa langka bisa menjadi sumber berita menarik...

a. Kawigaten (Perhatian)

→ Merupakan jawaban yang tepat. Berita langka dapat menarik perhatian orang-orang untuk membacanya.

b. Wos

→ Wos artinya adalah isi. Tidak sesuai dengan konteks pertanyaan.

c. Irah-Irahan

→ Irah-irahan artinya judul. Tidak sesuai dengan konteks pertanyaan.

d. Pawarta

→ Pawarta artinya berita. Tidak sesuai dengan konteks pertanyaan.

Contoh peristiwa langka yang dapat menarik perhatian pembaca:Gerhana BulanPenemuan Matahari BuatanPenyebaran Virus Covid-19Diskon besar-besaran

Pelajari lebih lanjut:

Materi tentang Teks Pawarta https://brainly.co.id/tugas/23840956

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1


31. Sumbering crita saka crita raja ing tanah jawa,antarane banten,singasari,mataram,kediri,yaiku wayang


Jawaban:wayang sumbere

Penjelasan: semoga membantu,maaf kalo salah


32. 19.Urutan sing pungkasan kanggo nulispawarta, yaiku ....a. nulis sumbering pawartab. menehi irah-irahanc. nindakake wawancarad. golek narasumbere. nyusun data dadi pawarta​


Jawaban:

c

Penjelasan:

urutan nulis pawarta:

1. golek narasumber

2. menehi irah-irahan

3. nulis sumbering pawarta

4. nyusun data dadi pawarta

5. nindakake wawancara


33. uga angslup ana ingOumTansah nuhoni sabdaningpandhita ratu. Nalikanejumedhul agawe bungahingmanah. Dadya sumberingkahuripan​


Jawaban:

baik angslup masuk

Oum

Selalu tepati janji Anda

pendeta ratu. kapan

tampak gembira

jantung. Semua sumber

tak terlihat

Penjelasan:

sudah kak semoga berguna


34. 4. Saka ngendi sumbering crita wayan purwa? Wangsulan:​


Cerita wayang asale saka India saka cerita Mahabarata.


35. sumbering crita wayang kui ana 2, sebutna


Ramayana lan mahabarata

36. Buku iku sumbering ilmuBisa dadi gantine guruTanpa buku, siswa ora bisa majuSumbering kawruh tumrap sing ngluru Geguritan ing dhuwur iku ngandhut purwakanthi kang arane .... *A. purwakanthi guru swaraB. purwakanthi guru sastraC. purwakanthi lumaksitaD. purwakanthi guru basa​


Jawaban:

purwakanthi guru swara

Penjelasan:

karena persamaan bunyi pada akhir kalimat setiap baris

maaf kalo salah

purwakanthi guru swarakarena pada akhir kalimat semuanya huruf u

37. Lumrahe kita maca pawarta iku kanggo mangerteni *a. isi pawarta b. sing gawe pawarta c. sumbering pawartad. irah-irahan pawarta​dikumpulkan sekarang


Jawaban:

a. isi pawarta

semoga membantuu:)


38. Slendrina Babakan sumbering cerita wayang golek​


Jawaban:

wayang gedog atau wayang panji

Penjelasan:

Wayang Gedog atau Wayang Panji adalah wayang yang memakai cerita dari serat Panji. Wayang ini mungkin telah ada sejak zaman Majapahit. Bentuk wayangnya hampir sama dengan wayang purwa. Tokoh-tokoh kesatria selalu memakai tekes dan rapekan.


39. Kadadeyan wiwitan Kang dadi sumbering masalah kanggo para tokohe,uga bisa diarani


Jawaban:

penjlentrehane kedadean (complication)

Penjelasan:

semoga membantu dan jadikan jwbn terbaik


40. Sumbering crita wayang saka buku............ ,Diambil dari Laksita Basa kelas X SMABahasa Jawa / Kelas 36/ Tentang Kabudayan 1


Mahabaratha
semoga dapat membantu

Video Terkait

Kategori b_daerah