Apa Itu Rungkad

Apa Itu Rungkad

Kali mau sumbere saka gunung jatipura kang alase rungkad banget. Rungkad tegese

Daftar Isi

1. Kali mau sumbere saka gunung jatipura kang alase rungkad banget. Rungkad tegese


Jawaban:

rungkat tegese tuwuh utawi tukul

jadikan jawaban terbaik ya(◕ᴗ◕✿)


2. Lirik lagu rungkad….


Jawaban:

lagu rungkad liriknya gabisa di ketik disini Karena terdapat kata kasar

makasih poin nyaa


3. sora tangkal caringinrungkad ...​


Jawaban:

ga tau

Penjelasan:

maaf ga bisa jawab


4. Lirik lagu rungkad dalam bahasa jepang


Jawaban:

Suki

Sugiteru no kana

Boku ga kizukanai uchi

Kizutsuita no ni

Datte

Baka wa boku datta

Mitame dake demo

Shinjiteta yo

Ima wa mou kizuita

Baka mitai ni suki sugiru

Muzan ni kowareta

Aisuru kimi wo ushinatta

Kane nakunatta, hidoi da

Sugoku naita

Muzan ni kowareta

Kimochi wo mote asobareta

Suki wo yameru

Chou itaku naru

Ima wa mou kizuita

Baka mitai ni suki sugiru

Muzan ni kowareta

Aisuru kimi wo ushinatta

Kane nakunatta, hidoi da

Sugoku naita

Muzan ni kowareta

Kimochi wo mote asobareta

Suki wo yameru

Chou itaku naru

Muzan ni kaweta

Aisuru kimi wo ushinatta

Kane nakunatta, hidoi da

Sugoku naita

Muzan ni kowareta

Kimochi wo mote asobareta

Suki wo yameru

Chou itaku naru

Suki wo yameru

Chou itaku naru


5. 4.Cing atuh. geura benerkeun tangkal kai anu rungkad ngajelepeng teh ngahalanganjajalaneun.Makena kecap mijalma dina kalimah di luhur nyacta....a. tangkal kaic. ngajelepengb. rungkadd. Jalan​


Jawaban:

A.Tangkal kai

Jawaban:

JAWABANNYA ADALAH

A.

Penjelasan:

maaf kalo salah


6. Q.34 . 5Nt : Rungkad Yana .​


Jawaban:

34 × 5

= 170

cara terlmpir

Jawaban:

= 34 x 5

= ( 34 + 34 + 34 + 34 + 34 )

= 170

[tex]{\colorbox{black}{\red{\boxed{\colorbox{black}{\red{ {丹Ňรwer\: ☯ \: = \: Akabane☽ྀ。˚۰☯}}}}}}}[/tex]


7. pola engang dari kalimat:1.unggal poe manehna dagang di pasar2.balastrang rek dipake wadah peuyeum3.Keur bingung matak ngalamun wae ge4.Bejana tangkal caringin kamari rungkad5.Entong gancang ambek bari popolotot​


Pola engang kalimah di handap nyaeta:

1. Ung-gal po-e ma-neh-na da-gang di pa-sar.

2. Ba-las-trang rek di-pa-ke wa-dah peu-yeum.

3. Keur bi-ngung ma-tak nga-la-mun wa-e ge.

4. Be-ja-na tang-kal ca-ri-ngin ka-ma-ri rung-kad.

5. En-tong gan-cang am-bek ba-ri po-po-lo-tot​.

Pembahasan

Pola engang di dalam bahasa Indonesia disebut suku kata. Pola engang adalah unsur dari sebuah kata yang diucapkan dan pola pengucapannya. Di dalam bahasa Sunda ada pola engang asli yaitu suku kata dari kata-kata bahasa Sunda asli, ada juga pola engang serepan yaitu suku kata serapan dari bahasa lain. Dengan memahami pola engang kita akan lebih mudah memahami bagaimana cara kata-kata dalam bahasa Sunda dibaca dan diucapkan.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang contoh pakeman basa Sunda https://brainly.co.id/tugas/21011061

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1


8. isi dari1. cerpen hari terakhir mencintaimu2. novel salah asuhan3. buku ilmu pengetahuan ipa4. film laskar pelangi5. drama ketika pangeran mencari istri6. album lagu rungkadtolong bantu jawab ​


Jawaban:

1. Cerpen Hari Terakhir Mencintaimu bercerita tentang seorang pria yang harus berpisah dari kekasihnya setelah bertemu di sebuah stasiun kereta api. Pria tersebut harus meninggalkan kekasihnya dan berkelana ke tempat yang jauh, dengan harapan bahwa mereka akan bertemu lagi.

2. Novel Salah Asuhan bercerita tentang seorang anak yatim piatu yang dipelihara oleh keluarga yang salah. Anak tersebut harus menghadapi berbagai masalah emosional dan sosial karena keluarga yang salah yang mengasuhnya.

3. Buku Ilmu Pengetahuan IPA membahas berbagai topik mulai dari konsep-konsep dasar ilmu pengetahuan alam, teori-teori, konsep-konsep kimia, fisika, biologi, dan matematika.

4. Film Laskar Pelangi bercerita tentang kehidupan sekelompok anak-anak desa yang berjuang untuk mengejar cita-cita mereka melalui pendidikan.

5. Drama Ketika Pangeran Mencari Istri bercerita tentang seorang pangeran yang harus mencari istri yang cocok untuknya. Dia harus mencari di seluruh negeri untuk menemukan seseorang yang benar-benar cocok dengannya.

6. Album Lagu Rungkad berisi kumpulan lagu-lagu dari berbagai genre, baik lagu pop, rock, jazz, dan lainnya. Album ini menampilkan lagu-lagu dengan lirik yang menceritakan tentang kehidupan dan pengalaman pribadi penyanyi.

Pesan:

Semoga Bermanfaat

Jangan lupa bintang 5 dan lovenya yahhh

Jadikan jawaban ini teratas


9. "Rungkad"eta Hartina naon? tolong jawab ​


Jawaban:

maaf jika salah tumbal hingga akarnya pake bahasa indo kalau pake bahasa sunda ragrag ku akar


10. Q.54 . 6Nt : 19 Tahun Nol Gelar ?? Rungkad Siti .​


Jawaban:

54 . 6

(54 × 6)

= 324

cara telampir

[tex]\LARGE {\purple { diketahui } } [/tex]

54 × 6

[tex]\LARGE {\purple { ditanya } } [/tex]

Hasilnya?

[tex]\LARGE {\purple { jawaban } } [/tex]

= 54 × 6

= 324

[tex]\LARGE {\purple { kesimpulan } } [/tex]

54 × 6 = 324


11. 3. Ngetik dina computer mah lewih gancang, tibantan dina mesin tik biasa Kecap computer dina kalimah di luhur ka asup kecap Serepan dina bahasa …. *A. LatinB. ArabC. IndonesiaD. Belanda4. Cing atuh,geura benerkeun tangkal kai anu rungkad ngajelepeng the ngahalangan jajalaneun Makenakecap Mijalma dina kalimah diluhur nyaeta … . *A. JalanB. NgajelepengC. Tangkal KaiD. Rungkad5. Dina Nyaluyukeun/Merehna elmu atikan basa sunda, kana kaayaan jaman ayeuna teh, pikeun…. *A. Ngabebenah Mekarkeun atikan basa sunda teh, kudu bisa milih piwurukna sangkan bener napaknaB. Ngantebkeun elmu atikan basa sunda heubeul teh, geus bener napaknaC. Pamadegan ngawujudkeun pemikiran kolot dinaatikan basa sunda geus bener napaknaD.Ngapalkeun pemikiran kolot dina atikan basa sunda geus bener​


Jawaban:

3. A

4.B

5A

(Maaf kalau salah)


12. 9. Tangkal kai sengon nu Pa Ali mah meni ngemploh. Harti kecap ngemploh nyaeta ...A. Daunna maruragB. Daunna gomplok jeung montokC. Daunna paraehD. Daunna sirungan10. Ari teu dilalajoanan mah ... Atuh tipi teh!Kecap nu merenah pikeun ngalengkepan kalimah di luhur nyaeta ...A. PoekanB. PareumanC. PerenanD. Jauhan11. Dadan : "Rud, ntos timana"?Rudi : "Abdi ntos ningali kai ti kebon Dan!,kusabab loba nu ngarangrangan".Harti kecap ngarangrangan nyaeta ...A tangkal kai loba nu rungkadB daun jeung tangkal muguran, rek paehC daun kai pucukanD. Kai loba jeung leubeut tolong semuanya ya​


Jawaban:

9. c

10. b

11. A

Penjelasan:

maaf kalo salah


13. jadi Di desa teh hawa 4. Ngarobah Kalimah Langsung jadi Kalimah Teu Langsung Di handap aya sapuluh kalimah langsung. Pék ku hidep robah kalimah teu langsung! Ilikan heula contona! 1. “Winda mah énjing badé diajakan ka musieum,” ceuk Winda ka Réré. Winda nyarita ka Réré yén isukan manéhna rék diajakan ka musieum 2. “Bubun, bantuan néwak hayam, urang kurungan!” ceuk lanceukna. saur Bu 3. “Anu rék latihan maca sajak, éngké kumpul di rohang guru, Ésti. 4. “Urang lalajo Persib yu, di Stadion Si Jalak Harupat!” Héru ngajak ka ” , Budi. 5. Yanti nyarita ka Ratna, “Kamari mah aya tangkal rungkad di sisi lapang 6. Tono nyarék ka adina, “Hey, entong huhujanan, bisi gering geura!"​


Jawaban:

BAYAK SEKALI MEMANEN SEHINGGA TIDAK ADA YG TAU APA DENGAN ORANG


14. tolong tulis lirik rungkad dong ​


Jawaban:

Bobogohan lila jadina jeung baturBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanLamunan saukur lamunanBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanLamunan saukur lamunanNyatana maneh geus dua anBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanLamunan saukur lamunanNyatana maneh geus dua anKeun di doa keunBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanLamunan saukur lamunanNyatana maneh geus dua anKeun di doa keunSemoga bahagiaBobogohan lila jadina jeung baturJanji sehidup semati kur impianMatak nyeri hateMatak awak rungkadApal kieu moal dijalananAwak asa teu napakHate ceurik ngalanglayuKasawang kamuGeulisna kamuSeurina kamuNganyaahkeun hubunganNu geus dibina lilaNgadadak kandasDipaksa pisahKu kaayaanLamunan saukur lamunanNyatana maneh geus dua anKeun di doa keunSemoga bahagiaSanajan rungkad

Penjelasan:

maaf ka kalo salah


15. 1) angin topan = angin badag tur pohara hébatna Basa aya angin topan kamari, réa tangkal anu rungkad. 2) angkeub = ceudeum, reueuk, poék ku pihujaneun Langit angkeub siga rék sabreg-bregeun hujan. 3) bitu = ngaluarkeun lahar Gunung Galunggung bitu dina taun 1982, 4) hujan angin= hujan gedé dibarung ku angin Waktu hujan angin, réa kenténg imah nu ngarapung. 5) katiga = usum halodo Dina usum katiga biasana panen palawija kahiji. 6) lini = oyagna bumi lantaran aya gunung bitu atawa parohahan nu hébat di jero bumi Basa lini di Sumatra, réa imah gedong anu barejad. 7) samagaha = poék waktu bulan kakalangkangan ku panonpoé. Waktu samagaha, sok loba jalma anu datang ka pusat peneletian 8) urug= longsor Pasir téh urug nepi ka jalan liliwatan mobil katutupan. 9) usum mamaréng = usum halodo, rék mimiti ngijih Di lembur mah mun usum mamaréng téh sok sasadiaan suluh. 10) usum ngijih = usum hujan Loba balong anu bentas waktu usum ngijih taun ieu mah. jawab : Isuk-isuk sumorot ______ ti belah wétan. . Peuting dina tanggal 14 mah,______ téh sok caang pisan. Lamun rék hujan, sok kadéngé sora ______ Keur mah hujan angin, katambah ______ tingburinyay di langit Sigana mah keur ______ kadéngé tingbeletak kana kenténg. Di langit katémbong______ basa aya hujan poyan. Haseup-haseup téh ngapung ka ______ ngumpul jadi méga. Lamun peutingna tas hujan, isuk-isuk dina dangdaunan sok aya______ Lantaran subuh hujan, isuk-isuk geus dikeput ku ______ Pasosoré di belah kulon sok katémbong ngempur ______


Jawaban:

jawab :

Isuk-isuk sumorot ______ ti belah wétan. .

Peuting dina tanggal 14 mah,______ téh sok caang pisan.

Lamun rék hujan, sok kadéngé sora ______

Keur mah hujan angin, katambah ______ tingburinyay di langit

Sigana mah keur ______ kadéngé tingbeletak kana kenténg.

Di langit katémbong______ basa aya hujan poyan.

Haseup-haseup téh ngapung ka ______ ngumpul jadi méga.

Lamun peutingna tas hujan, isuk-isuk dina dangdaunan sok aya______

Lantaran subuh hujan, isuk-isuk geus dikeput ku ______

Pasosoré di belah kulon sok katémbong ngempur _____


16. 1. "Winda mah enjing badé diajakan ka musieum," ceuk Winda ka Réré,Winda nyarita ka Réré yén isukan manéhna rék diajakan ka musieum.2. "Bubun, bantuan néwak hayam, urang kurungan!" ceuk lanceukna.3. “Anu rék latihan maca sajak, éngké kumpul di rohang guru," saur BuÉsti.4. “Urang lalajo lanib yu, di Stadion Si Jalak Harupat!" Héru ngajak kaBudi.5.Yanti nyarita ka Ratna, “Kamari mah aya tangkal rungkad di sisi lapang."6. Tono nyarék ka adina, "Hey, entong huhujanan, bisi gering geura!"7. “Mending isukan waé ngalayad Agung ka rumah sakit téh,” ceuk Édi kaFarhan.8. Indungna mapatahan, “Ari jadi jalma mah kudu hadé budi, ngarah lobababaturan."​


Jawaban:

"winda nanti besok akan di ajak ke musium"cerita winda ke rere .winda menceritakan ke rere kalo besok rere akan diajak ke musium.

Video Terkait

Kategori b_daerah