What Is Odd Number And Even Number

What Is Odd Number And Even Number

Apa itu " Odd number " ?? Apa itu " even number " ??

Daftar Isi

1. Apa itu " Odd number " ?? Apa itu " even number " ??


Jawaban dari pertanyaan diatas adalah :

Old number bilangan ganjilEven number bilangan genapPembahasan :

Bilangan adalah konsep matematika yang digunakan dalam menghitung dan mengukur. Simbol atau simbol yang digunakan untuk merepresentasikan angka disebut angka atau simbol angka. Dalam matematika, konsep bilangan telah berkembang selama bertahun-tahun untuk memasukkan nol, bilangan negatif, bilangan rasional, bilangan irasional, dan bilangan kompleks.

Prosedur tertentu yang mengambil angka sebagai input dan menghasilkan angka lain sebagai output disebut operasi matematika. Operasi uner mengambil input numerik dan menghasilkan output numerik. Operasi yang paling umum ditemui adalah operasi biner yang mengambil dua angka sebagai input dan menghasilkan satu angka sebagai output. Contoh operasi biner adalah penjumlahan, pengurangan, perkalian, pembagian, pangkat, dan akar. Cabang matematika yang berhubungan dengan operasi numerik dikenal sebagai aritmatika.

Dalam matematika, simbol numerik digunakan untuk menunjukkan jumlah satuan ukuran untuk item yang diukur. Simbol angka terdiri dari deretan angka. Matematika menggunakan kemampuan untuk melihat bagaimana angka-angka berhubungan untuk berbagai tujuan. Kegiatan mencari hubungan kuantitatif antar data dengan menggunakan sekumpulan bilangan dilakukan dalam operasi aritmatika. Aturan atau rumus matematika untuk menghitung besaran atau untuk menentukan hubungan dari pengukuran dasar dikenal dengan menggunakan angka. Bilangan juga diperlukan dalam proses mengukur, menyusun, dan menyortir sesuatu.

Apa yang dimaksud Odd Number :

Odd Number adalah Angka Ganjil. Odd Number / Angka Ganjil merupakan semua bilangan yang bukan merupakan kelipatan 2 atau tidak habis di bagi 2. Seperti 1,3,5,7,9,11,13,15...

Apa yang di maksud Even Number :

Even Number adalah Angka Genap. Even Number / Angka Genap merupakan Bilangan genap adalah bilangan-bilangan yang merupakan kelipatan dari 2 atau bisa habis dibagi 2. Seperti 2,4,6,8,10,12,14.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang tanda hasil operasi bilangan positif dan bilangan negatif brainly.co.id/tugas/3072215Materi tentang sifat asosiatif dan sifat komutatif brainly.co.id/tugas/11574774Materi tentang penjumlahan dan pengurangan bilangan bulat brainly.co.id/tugas/16872706Detail jawaban

Kelas: 5

Mapel: Matematika

Bab: Operasi Hitung Bilangan Bulat

Kode: 5.2.1

#AyoBelajar#SPJ2


2. what is an odd number?


JAWABANNYA TELAH TERLAMPIR DIATAS^_^

3. I am an odd number. Take away one letter and I become even.What number am I?​


Jawaban:

seven or 7...

Penjelasan:

seven, when we take away s from that word, will be come even


4. Why is number 1 is not a prime number? a. Because 1 is odd number b. Because 1 is an even number c. Because 1 is only have one factor d. Because 1 is a whole number tolongg pilih yaaa


Jawaban:

C. Because 1 is only have one factor

Penjelasan dengan langkah-langkah:

Mengapa bilangan 1 bukan bilangan prima?

A. Karena 1 bilangan ganjil

B. Karena 1 adalah bilangan genap

C. Karena 1 hanya memiliki satu faktor

D. Karena 1 adalah bilangan bulat


5. The sum of a number and 78 is 92 . What is the number? ​


Jawaban:

x + 78 = 92

x = 92 - 78

x = 14

semoga membantuu

Jawab:x + 78 = 92

x = 92 - 78

x = 14

Penjelasan dengan langkah-langkah:maaf jika salah

jadikan jawaban yang terbaik ya


6. |Answer these Quertions belowa, what number is after 21b what number is after 37c what number is after 80d.what number is after 99e what number is after 53​


Jawaban:

a. 22

b. 38

c. 81

d. 100

e. 54

semoga bermanfaat


7. the product of 7 and a number 13 252 what is the number?


Jawab:

36

Penjelasan dengan langkah-langkah:

7 × a = 252

so, a = 252 : 7

a = 36


8. rara is thinking of a number that is greater than 2475 her number is a even number which number could it be?​


2476 (minimal)

Maaf kalau salah


9. What is the number after this is number ten​


Jawaban:

eleven. because after 10 is 11, 11 in english is eleven


10. the product of 7 and a number is 252. what is the number?​


Jawaban:

36

Penjelasan dengan langkah-langkah:

7 × a = 252

so, a = 252 : 7

a = 36


11. 1. number - it - what - is - ?The correct order is ....a. What number it is?b. What is it number?C.What number is it?d. What it number is?​


1. number - that - what - that -?

The correct order is ....

A. What number is it?

B. What is the number?

C. What number is that?

d. What's the number?

✏Answer:

C. What number is that?

✏ Discussion:

what is asked in the question is the correct sentence order, so the correct sentence is C. What number is that? In composing a sentence we must first know the contents of the sentence, then we can compose the sentence.

[tex]\boxed{\spadesuit}\boxed{\bold{\red{semoga \: membantu}}}\boxed{\spadesuit}[/tex]

12. what is number before Twelve?it is number eleven?​


Yes, its eleven, becuase number before twelve(12) is eleven(11)

Hope this help buddy! ^-^

Jawaban:

Yes it is

Penjelasan:

11 = eleven

12 = tweleve

13 = threeteen

14 = fourteen

15 = fiveteen

16 = sixteen

17 = seventeen

18 = eighteen

19 = nineteen

20 = twenty


13. 1. I think of a number and subtract 33. the answer is 5. what is the number? 2. A number times 11 is 132. what is the number? 3. A number divided by 13 is 4. what is the number? 4. I think of a number and add 8. the answer is 32. what is the number? TOLONG BANTU KAK SEKALIAN KLO ADA CARANYA


1.
x - 33 = 5
x = 5 + 33
x = 38

2.
x . 11 = 132
x = 132 : 11
x = 12

3.
x : 13 = 4
x = 4 . 13
x = 52

4.
x + 8 = 32
x = 32 - 8
x = 24

14. what number is halfway between 167 and 187​


Jawaban:

187-167 = 20

halfway= 20÷2

=10

Total=167+10=177

Penjelasan dengan langkah-langkah:

*langkah langkahny diatas*

CMIIW

Maaf kalau salah

#pushrankdibrainly


15. a. Explain why (2x - 1) is an odd number.


Jawaban:

Basically odd numbers are the ones which are not divisible by 2.. . So.. now whatever real value you may give to x in 2x-1 .. the resulting value will never be divisible by 2 and hence we can conclude that 2x-1 is odd

Penjelasan dengan langkah-langkah:

jadikan jawaban terbaik maaf klok slh


16. JAWAB CEPAT PAKAI CARA!!!!!!!!!! Known to a number ABBCA. If A prime number is even, B the two squared numbers, and C the first composite number is odd, then ABBCA divided by 4 is... A.6.210 B.6.150 C.6.123 D.6.132


Penjelasan dengan langkah-langkah:

ABBCA

A = bilangan prima genap = 2

B = dua angka kuadrat = 4 atau 9

C = bilangan komposit pertama ganjil = 9

Maka,bilangan tersebut adalah

<=> 24492 = yang memenuhi

<=> 2992

<=> 24492 ÷ 4 <=> 6123(C)


17. Look at the picture, 1st, 2nd, 3rd is called............ *10 poinGambar Tanpa TeksA. cardinal numberB. odd numberC. even numberD. ordinal number​


Jawaban:

gambar nya mana .maaf tidak bisa menjawab gk ada gambar nya

Jawaban: D. ordinal number

Penjelasan: jawaban yang D. ordinal number


18. The poduct of even and a number 13 252 what i the number?.


Jawaban:

13,252=thirteenthousand,two hundred fivety two

Penjelasan dengan langkah-langkah:

I hope this help


19. When you halves an even number the answer is always odd,is that true?


Jawaban:

yes(benar)

Penjelasan dengan langkah-langkah:

karena ketika 2 genap dibagi 2 jadi 1 1 dan hasilnya ganjil

MAAF KLO SALAH


20. Look at these numbers. 8 27 36 25 The number that are square number and odd number is ....


Jawaban:

square number is : 8 and 36

odd number is : 27 and 25

Jawaban:

square number:25,36

odd number:27

Penjelasan:

moga membantu(•‿•)

jadikan jawaban terbaik ya


21. i m even number,when we take one letter i become odd number,what number am i​


Jawaban:

Seven

Penjelasan:

Take S away for Seven it becomes Even


22. what is the sum of two digit number if the first number is 200.The total number is 850.What is the othere number


Jawaban:

650

Penjelasan:

[tex]850 - 200 = 650[/tex]


23. What is the number before fifteen?it is number


Jawaban:

fourteen

Penjelasan:

10 (ten)

11 (eleven)

12 (twelve)

13 (thirteen)

14 (fourteen)

15 (fifteen)

16 (sixteen)

17 (seventeen)

What is the number befote fifteen ?

Memiliki arti

Apa angka sebelum lima belas ?

Jadi jawabannya 14 bahasa inggrisnya fourteen

Jadi ;

What is the number before fifteen? it is number fourteen


24. What is the meaning of prime number and composite number?


artinya adalah bilangan prima dan bilangan komposit
yang prime number itu bilangan prima
kalo yang composite number saya gak tau



semoga membantu:D

25. the sum of 3 even number is 90 the sum of the biggest and the smallest number is​


Jawaban:

jumlah dari 3 bilangan genap adalah 90 hasil penjumlahan dari bilangan terbesar dan terkecil


26. known to a number of ABBCA. if A prime number is even, B the two squared numbers, and C the first composite numberbis odd, than ABBCA divided by 4 is​


Jawaban:

caranya

A itu angka prima yg genap=2

B itu 2²=4

C itu angka komposit pertama gasal=9

ABBCA÷ 4= 24492÷4= 6123

semangat belajar


27. -What is the ordinal number ? -what is the function of ordinal number ? - what is the different between cardinal and ordinal number mohon dijawab dengan kalimat jwban......


We Use Ordinal Number to talk about the "order" of things or to define a thing's position in a series. Example :
First :  1st
Second : 2nd
If the function of Ordinal is to tells about position of something, the function of Cardinal is to tells how many of something there are, such as one, two


28. what is the atomic number and mass number of lithium?


atomic number: 3
mass number: 6,941 u 0.002 U

29. Jawab pertanyaan ini dengan benar, walaupun ada bahasa Inggrisnya 1. Known to a number of Abbca. If a prime number is even, b4 the two squared numbers, and c the first composite number is odd, then Abbca divided by 4.......


a adalah bilangan prima yang genap, a adalah 2. c adalah bilangan komposit (bukan prima) yang ganjil, c adalah 1. b adalah dua dikuadratkan, b adalah 4.

Bilangan : 24412

Apabila dibagi 4, hasilnya adalah 6103


30. What you number phone ? And what is your name ?


my name ia farrel 
my number phone is 089688665692My number phone is 087863XXXXXX
And my name is ....

31. what number is it? 22nd ..... (ordinal number)​


Jawaban:

twenty-second

Penjelasan:

Ordinal number > Nomor yang berurutan

**✿❀ Semoga Membantu ❀✿**

✧・゚: *✧・゚:*✧・゚: *✧・゚:*✧・゚: *✧・゚:*


32. If the sum of 2 consectutive odd number is 24 what the larger number?​


jwb

jumlah dri 2 bilangan ganjil berturut" = 24

bilangan ke-1 = x

2 =  x + 2

x + (x + 2) (nilai keduany 24)

= 24

2x + 2

= 24

2x = 22

x = 11

bilangan yg lebih besar:

= x + 2 = 11 + 2

= 13


33. What is the number after fifteen ?it is number


Jawaban:

sixteen

Penjelasan:

semoga membantu


34. What is number after fifteen? It is number​


Jawaban:

berapa angka setelah lima belas? itu adalah angka

Penjelasan:

maaf kalo salah


35. Is an odd number always a prime number?​


Jawaban:

Explanation: By definition a prime number has only 2 factors - itself and 1. Hence the smallest natural prime number is 2, and the only on that is even. All other prime numbers are odd, and there are infinitely many prime numbers.

Maaf klo salah. :)


36. known nto a number of ABBCA. If A prime number is even, B the two squared numbers, and C the first composite number is odd, then ABBCA divided by 4 is...


diketahui bukan untuk sejumlah ABBCA. Jika bilangan prima genap, B dua bilangan kuadrat, dan C bilangan komposit pertama ganjil, maka ABBCA dibagi 4 adalah ...Dikenal dengan nomor ABBCA. Jika bilangan prima bahkan, B kuadrat nomor dua, dan nomor komposit pertama adalah ganjil, kemudian ABBCA dibagi 4

37. Known to a number of ABBCA. If A prime number is even, B the two squared numbers, and C the first composite number is odd, then ABBCA divided by 4 is ...


ABBCA divided by 4 is 6.123

ABBCA is described separately as a characteristic of the number it represents and produces a number that can be operated.

Prime numbers are natural numbers greater than number 1, where the dividing factor is 1 and the number itself.

Quadratic number (squared number) is a number obtained from the results of multiple multiplication.

Composite numbers are more than 1 natural numbers which are not prime numbers. Composite numbers can be expressed as factorization of integers, or the result of multiplying two or more prime numbers.

DISCUSSION :

Look at the question above.

Known to a number of ABBCA.

• A is an even prime number.

The only even prime number is 2.

• B are two squared numbers.

Two squared numbers which are contained only ones (no tens), are 4 and 9. So, I choose 4.

• and C is the first odd composite number.

The first odd composite number is 9.

So, ABBCA is 24.492.

If 24.992 is divided by 4, it will be :

24.992 ÷ 4 = 6.123

Learn more :

About related questions

https://brainly.co.id/tugas/12873822

https://brainly.co.id/tugas/11892743

https://brainly.co.id/tugas/19984494

DETAIL JAWABAN

MAPEL : MATEMATIKA

KELAS : VI

MATERI : PENGERJAAN HITUNG BILANGAN

KATA KUNCI : BILANGAN PRIMA, BILANGAN KOMPOSIT, BILANGAN KUADRAT, OPERASI PEMBAGIAN

KODE SOAL : 2

KODE KATEGORISASI : 6.2.2


38. EXERCISES 1. A: What is number before nineteen? B: The number before nineteen is ....2. B: What is number after nineteen?B: the number after nineteen is .....3. B: What is number before thirty five?B: The number before thirty five is ....4. A: What is number after thirty five?B: the number after thirty five is ....​


Penjelasan:

1. eighteen

2. twenty

3. thirty four

4. thirty six


39. I am a 2-digit odd number. I am a factor of 84 and also a multiple of 7. What number am I?


21

Factor of 84 are:

1* 84

2 * 42

3 * 28

4 * 21

6 * 14

7 * 12

Positive multiples of 7 are:

7,14,21,28,35,42,49,56,63,70,77,84

The factors of 84 that are also multiples of 7 are:

84,42,28,21,14,7

The only 2-digit factor is 21

#GoodLuck


40. what is the meaning of even and odd?


Mapel : B.Inggris

Pembahasan soal :

What is the meaning of even and odd?

Pembahasan jawaban :

even adalah bilangan genap seperti 2,4,6,8,10, dst

odd adalah bilangan ganjil seperti
1,3,5,7,9,dstEven adalah bilangan genap seperti:
2,4,6,8,10 Dst

Odd bilangan ganjil seperti:
1,3,5,7,9 dst

Video Terkait

Kategori matematika